stay_current_portrait 032 957 802 (от 09.00 до 17.00 ч.) email office@maystora.bg Вход

ВОДОПРОВОДКогато избирате правилния водопроводчик, има някои ключови въпроса, за които трябва да помислите.

  1. Изберете някой с опит точно в тази област
  2. Попитайте за начина, по който смята да свърши работата
  3. Изискайте подробна оферта от няколко различни специалиста
  4. Проучете условията на гаранцията, които Ви предлагат
  5. Обсъдете материалите преди началото на работата

Нека разгледаме всеки един от тях по-задълбоченоИзберете някой с опит точно в тази област

Ако специалистът има квалификация освен по ВиК и по вътрешно отопление, това със сигурност е добра индикация, че приема работата си сериозно.

Доста често проектите за водопроводни системи изискват неочаквано решаване на проблеми и импровизация на обекта, заради това, няколко години опит в занаята могат да бъдат от полза.

Важно е да изберете водопроводчик, който има опит конкретно със задачата която трябва да изпълните. Например, ако искате изцяло нова баня, има смисъл да изберете водопроводчик, който се специализираб в тези вид работа.

И ако имате голям проект, определено си заслужава да попитате дали можете да видите подобна предишна работа, която е изпълнил, както и да разговаряте с предишен клиент.Попитайте за начина, по който смята да свърши работата

Попитайте всеки специалист, който обмисляте да наемете, как точно възнамерява да извьрши работата си.

Ние насърчаваме собствениците на жилища да задават въпроси за това как един майстор планира да извърши услугата, за която го наемат. По този начин собствениците могат да разберат дали наистина всичко е обмислено предварително. И ако отговорът е положителен, това със сигурност е индикация, че работата ще бъде успешно завършена.Изискайте подробна оферта от няколко различни специалиста

В случай, че имате проект за голяма на водопроводната инсталация, опитайте се да получите поне три различни оферти, като специалистите задължително трябва да посетят Вашия имот. Разговорите по телефона често се основават на поредица от предположения, заради това трябва да ги разглеждате по-скоро като оценки, отколкото като точни оферти.

Добрият водопроводчик ясно ще обясни и обоснове всички възможни разходи, в писмена форма. Например, как ще бъдете таксувани - на час, или фиксирана ставка? В допълнение към труда и материалите, ще бъдете ли таксувани допълнително за пътуване, такси за паркиране, ДДС и изхвърляне на отпадъци? Бъдете предпазливи към всеки, който не очертае предварително всички допълнителни разходи.

Ако проектът е голям, някои водопроводчици ще поискат аванс преди да започване на работата. Това не е непременно проблем, но не трябва да предплащате повече от 25%. Категорично, никога не плащайте пълната сума, докато работата не бъде завършена и сте проверили (и тествали) резултата.Проучете условията на гаранцията, които Ви предлагат

Много майстори ще подчертаят факта, че предлагат гаранция за работа си. Това със сигурност звучи успокояващо, особено ако е за голям и скъп проект. Но си струва да задълбаем малко по-дълбоко, за да разкрием какво всъщност включва гаранцията. Например, как тази гаранция ще работи, ако търговецът излезе от бизнеса?Обсъдете материалите преди началото на работата

Ако проектът включва закупуване на оборудване, може да се изкушите да го купите сами: Много собственици тръгват по този път, защото са виждали подобни продукти в магазините и решават, че могат сами да изберат по-евтино.

Един добър водопроводчик ще може да обясни предимствата и недостатъците при избора от различни доставчици и да Ви помогне да избегнете вземането на неправилни решения.