stay_current_portrait 032 957 802 (от 09.00 до 17.00 ч.) email office@maystora.bg Вход

НАСТИЛКА НА АЛЕЯТАДобре поддържаната алея може да настрои тона на целия Ви дом, но за съжаление при настилката на алеята е най-вероятно на попаднете на ненадеждни изпълнители.

За да избегнете измама и да си осигурите добре свършена работа, трябва да наемете подходяща асфалтополагаща машина за Вашия проект.

Ето и ключовите неща, които трябва да знаете за да направите правилния избор:

  1. Внимавайте за опит и акредитации
  2. Задавайте въпроси за начина, по който ще извършат работата Ви
  3. Уверете се, че се чувствате комфортно при работата си с тях
  4. Вземете оферти, които включват всички възможни разходи и предлагат план за плащане
  5. Проверете дали има нужда от строително разрешение
  6. Уверете се, че ще имате следгаранционен сервиз и поддръжка

Ако се съобразите с горните съвети, ще намалите до минимум риска от погрешнен избор.

Ето всеки един от тях, обяснен по-подробно.Внимавайте за опит и акредитации

Полагането на настилки може да изисква припокриващ се опит в различни професии като зидария, строителство, озеленяване и други общи задачи. Докато един строител може да бъде в състояние да поеме Вашата конкретна работа, без значение дали това е полагане на чакъл на път или тухли вьв вътрешен двор, при всички положения, специалистьт по пътни настилки и редене на павета ще бъде най-подходящ да се справи с Вашите конкретни нужди.

Когато търсите търговец за Вашия проект, е разумно да говорите с кандидати, които са извършили много подобна работа на тази, която сте планирали. Освен, че можете да видите примери за извършена от тях работа, които могат да Ви покажат като част от портфолиото си, бихте могли да се организирате и чрез тях да посетите предишните им обекти. Това е особено важно при работа по алеята, където проблемите често могат да отнемат известно време.Задавайте въпроси за начина, по който ще извършат работата Ви

Наемайки един майстор, трябва да бъдете сигурни, че изпълнява задачата по зададени стандарти. Като си набавите малко знания, можете да си помогнете да разберете какво търсите, когато става дума за материали и техники, които наетият от Вас търговец ще използва. Задайте му въпроси за специфичните процеси, включително неща като:

На каква дълбочина ще копаят?

Какви материали ще използват в под-базата ?

Как ще се справят с дренажа?

Очакват ли да се сблъскат с газови или водопроводни тръби или други проблеми?

Запознати ли са със законовите ограничения при планирането?Уверете се, че се чувствате комфортно при работата си с тях

Освен да се уверите че имат опит с Вашия тип работа, трябва да прецените колко удобно се чувствате с тях. Можете да направите това още в първия си контакт с тях; дали са любезни, пристигат ли за среща в определеното време, задават ли много въпроси за проекта?

Попитайте дали човекът, който идва за първоначалния разговор, е лицето което ще извърши работата или ако не е, че ще можете да се срещнете с този който ще бъде на обекта и ще отговаря за проекта.

Завършването на работата по настилката може да не отнеме много време, но е важно да се поддържа добра комуникация по време на проекта. Трябва да сте в състояние да имате добра професионална връзка и да се чувствате добре когато говорите за опасенията си за проблеми, които могат да възникнат.Вземете оферти, които включват всички възможни разходи и предлагат план за плащане

При проекти като изграждане на нова алея или вътрешен двор, е препоръчително да се срещнете и да получите оферти от поне трима търговци. Подробностите и обхватът на техните котировки могат да ви разкажат много за предвижданите процеси. Важно е да се уверите, че всички оферти са съотносими и дали включват всички необходими материали и труд? Ако търговецът ще премахва и изхвърли строителни материали от стари настилки - това включено ли е в цената? Най-сигурният начин за точно сравняване е да сравнявате еднакво представени оферти.

Сравнението на поне три оферти ще Ви помогне да забележите всички нереално ниски цени - това може да е знак за търговец, който иска да спечели работата, но ще допълни към оферираната стойност, като добави допълнително разходи по време на строителството.

След като приемете цена чрез точна писмена оферта, уверете се, че разполагате с план за плащане, който ви е удобен. Писмения договор е най-добрият начин да сте сигурни, че няма да има недоразумения.

Един уважаван търговец няма да поиска цялата стойност предварително. Въпреки това, малък аванс не е необичаен. Много от строителите купуват материали на сметката при доставчиците си, но ако сте наели малка фирма, която работи на голям обект с високи разходи, това може да бъде включено в плана за плащане. В повечето случаи то ще бъде отложено до приключване на изграждането. Много от майсторите ще се радват да приемат пари в брой, но повечето биха приели и банкови преводи.Проверете дали има нужда от строително разрешение

Ако правите алея и трябва да добавите бордюр към обществен път, ще трябва да получите разрешение от общината. Някои стени, огради и портали също могат да бъдат предмет на разрешение за строеж.

Винаги си струва да се консултирате с вашия търговец, за да проверите дали са запознати с правилата за планиране и придържат ли се към тях.Уверете се, че ще имате следгаранционен сервиз и поддръжка

При всеки строителен проект има вероятност да възникнат усложнения и проблеми. Често тези въпроси не могат да се проявят, докато работата не бъде завършена и майсторът е все още на обекта. В този смисъл е разумно да се наеме търговец, който ще се върне своевременно, за да поправи това, което може да се е разрушило след приключването на работата.

Някои търговци ще изяснят тези положения още в първоначалните си договори с собствениците на жилища, докато други ще предложат по-неформално споразумение. Ако търговецът пожелае да Ви свърже с предишни клиенти за да видите работата им, то това е добър знак, че са поддържали добри отношения и се гордеят с работата си, както и , че са се уверили, че са проследили всички проблеми, които, евентуално, са възникнали.