stay_current_portrait 032 957 802 (от 09.00 до 17.00 ч.) email office@maystora.bg Вход

МОНТАЖ НА МОКЕТИЕдна най-очевидните промени, които можете да направите в дома си , е да подновите това, което е под краката Ви. Независимо дали подменяте дървеното дюшеме или сменяте износен мокет, това е един от най-добрите начини за обновяване на дома.

Намирането на подходящия монтажник за мокета е от ключово значение за гарантиране на гладкото протичане на проекта. Ето нашите съвети, за да успеете да направите правилния избор:

  1. Проверете професионалния опит
  2. Вижте какви квалификации има
  3. Уверете се, че Ви е комфортно с него
  4. Уверете се, че е сигурен и познава материалите, които ще използва
  5. Вземете няколко оферти и се уверете, че включват всички възможни разходи
  6. Уговорете план за плащане
  7. Проверете дали ще има гаранция, ако е необходимо

Ето нашите препоръки, разгледани малко по-подробноПроверете професионалния опит

Независимо от факта, че поставянето на нов мокет не е най-сложната промяна, която можете да направите в дома си, не означава, че не трябва да внимавате за специалиста, който наемате.

Има майстори, които са специализирани само в монтажа на мокет. Други могат да поставят редица подови настилки - включително дървени подове, ламиниран паркет, винилови настилки или облицовки. Има и общи строители и майстори, които ще могат да поставят мокета.

Както е при всяка друга работа, наемането на специалист в конкретния занаят, е най – добрият избор, който можете да направите.

От огромно значение е да проверите препоръките на всички майстори, между които се колебаете. Има няколко начина, по които можете да направите това. Първо, можете да прочетете обратна информация от сайт като Майстора, който позволява на предишните клиенти да оставят мнението си за този специалист. Когато се срещнете с кандидатите за Вашата работа, трябва да могат да Ви покажат портфолио със снимки от предишните си изпълнени обекти или да Ви срещнат с клиенти, които да споделят впечатлението си от работата му.Вижте какви квалификации има

Освен да поискате препоръки, не се страхувайте да разпитвате за допълнителни квалификации, от колко време са в бизнеса или как ще се изпълнят конкретната работа. Можете също така да разберете дали членуват в майсторски задруги или организации.

Членството в тях е добър показател, че търговецът е компетентен и отговаря на определени стандарти, но има и такива, които не принадлежат към тези органи – това не е задължително изискване. Опитайте се сами да прецените опита им, след като прегледате препоръките и квалификациите им.Уверете се, че Ви е комфортно с него

Освен да прецените дали са добри специалисти, трябва да се уверите, че се чувствате комфортно при работата си с тях. Можете да прецените това още от първия контакт: дали са любезни по телефона, пристигат ли за срещи в определеното време, питат ли много въпроси за проекта?

Трябва е да се чувствате спокойни, когато говорите за проблеми, които могат да възникнат по време на работата.Уверете се, че е сигурен и познава материалите, които ще използва

Едно от предимствата на специализирания монтажник, е да получите по-добри съвети и цени за материалите. Въпреки, че е възможно да поръчате от магазини или онлайн, а след това да се наеме монтажник, който да ги постави, всички специалисти с които говорихме, препоръчват да се свържете с монтажника преди да направите покупка. Той обикновено има широк набор от опции за да Ви помогне и може да купува от Ваше име.

Докато обсъждате материалите, си струва да проверите какви екстри ще се използват - какво ще прави по отношение на подложките и мокета? Добрият майстор ще може да предложи продукти, които да се използва и да обясни защо.Вземете няколко оферти и се уверете, че включват всички възможни разходи

Важно е да получите пълна оферта, преди да започне работата. Подробностите и обхватът ѝ може да Ви разкаже много за бъдещия процес. Ако получите няколко оферти, които можете да съберете при работа на по-големи обекти, е важно да се уверите, че всички оферират едни и същи позиции - включват ли материали, труд и ДДС? Единственият начин за точно сравняване на компонентите е, ако сравнявате подобни и съотносими неща.

Има два важни въпроса, които трябва да се имате в предвид при подмяната на мокети: преместването на мебели и изхвърлянето на всички предишни подови настилки, които трябва да се отстранят. Някои монтажници могат да поискат да изчистите всяка стая, в която ще сменяте настилката, но други сами ще го направят, въпреки че могат да начислят сума за тази услуга. Други могат да поискат да премахнете всички стари мокети или подови настилки, преди да положат новите, но други ще свършат тази работа. Тъй като търговецът трябва да плати за преместването и обезвреждането на отпадъците, тази цена ще бъде прехвърлена върху Вас - уверете се, че тя я виждате включена в офертата!

Ако Ви предстои работа на по-голям обект, вземете няколко оферти. Сравнение на поне три оферти може да Ви помогне да забележите нереално евтините. Ако случаят е такъв, може да е знак за търговец, който иска да спечели работата, но ще допълни към стойността във вид на допълнителни разходи.Уговорете план за плащане

След като приемете цена чрез точна писмена оферта, уверете се, че разполагате с план за плащане, който Ви е удобен.

Като цяло, един уважаван търговец няма да очаква или да поиска предварително плащане. Обикновено монтажниците на мокети няма да очакват депозит, въпреки че това може да зависи от мащаба на работата, както и от това дали купувате мокет чрез тях. Много търговци ще бъдат щастливи да получат с пари в брой, но повечето биха приели банков превод, което Ви позволява да поддържате по-добър запис на сделката.Проверете дали ще има гаранция, ако е необходимо

Работата с мокети е сравнително лесна и с малко нужда от последващи грижи. Въпреки това, винаги си струва да се поиска от търговеца гаранция по полагането на настилката, а и на самата настилка, ако е закупена чрез тях. Ако се срещнете и говорите с предишни клиенти, можете да попитате дали имали нужда от последващи действия и как търговецът се е справил с проблема.