stay_current_portrait 032 957 802 (от 09.00 до 17.00 ч.) email office@maystora.bg Вход

БОЯДИСВАНЕ И ДЕКОРАЦИИПри избора на „Вашия“ бояджия или декоратор, има няколко основни момента, на които да обърнете внимание. Нека заедно да преминем през тях.

Ето ги накратко:

  1. Първо: се въоръжете с някои основни познания
  2. Второ: Изберете специалист вместо „майстор по всичко“.
  3. Трето: Запознайте се внимателно с предложението.
  4. Четвърто: Поискайте оферти и от други специалисти от същия бранш.
  5. Пето: Попитайте за колко време ще бъде свършена работата
  6. И накрая: Изберете този, който има най-голям опит

Нека разгледаме всеки един от тези аспекти по-подробно.Въоръжете с някои основни познания

Преди да поискате оферти от специалисти, е важно Вие сами да се запознаете с тази материя, за да си изясните основните понятия в този проект. Така ще разберете по-добре не само предложенията, но ще имате възможност да се ориентирате кой поема „по правилния път“.Важно е, да предпочетете специалист вместо „майстор по всичко“

Когато става въпрос за боядисване и декориране, много собственици на жилища избират сами да свършат част от работата или да наемат „майстор по всичко“. Обикновено, такива решения се вземат или за да се спестят пари, или защото битува мнението, че декорирането е проста задача, с която, повечето хора, могат да се справят сами.Запознайте се внимателно с предложението.

Важно е да попитате всеки специалист, който обмисляте да наемете, как точно ще бъде извършена работата. Не се страхувайте да помолите да Ви обясни всеки детайл от работата му, стъпка по стъпка.

Ако е квалифициран и честен, няма да има проблем да отговори пълно и ясно на Вашите въпроси. И обратно, ако планира „да спести“ от работа или вложени материали, лесно ще бъде „разкрит“.

Първа е подготовката, която ще трябва да бъде направена. Тя, може би, е 65%-70% от цялата работа. Ще трябва да бъдат отделени три или повече дни, подготвяйки се за два дни боядисване.

Бъдете нащрек, ако майсторът възнамерява да извади четките преди да бъде направена подготовката - това е червен сигнал, който не трябва да пренебрегвате.Поискайте оферти и от други специалисти от същия бранш

Изберете най-малко трима специалиста, за да прегледат проекта Ви, като ги помолите да дадат оферта в писмен вид, която ясно описва всичко. По този начин ще можете да сравните подробно дадените предложения и да видите къде точно ще отидат парите Ви.

Освен точна рабзивка на материалите и работната ръка (и всяка една стъпка от процеса, където са влагани такива), офертата трябва да включва всички възможни допълнителни разходи. Такива могат да бъдат наемането на скеле, преместването или покриването на мебели, или изхвърлянето на отпадъци.

Важно е в писмена форма да бъде изяснен начинът за таксуване: на час, на ден, или пък за фиксирана цена за цялостна работа. За големи проекти, бояджията и декораторът, може да поиска аванс, преди започване на работа. Запомнете: никога не заплащайте пълната сума предварително. Вместо това, изчакайте, докато проектът бъде завършен, и сте проверили извършената услуга.Попитайте за колко време ще бъде свършена работата

Отговорът на този въпрос може да разкрие колко е опитен този специалист и да Ви спести доста средства и нерви.Изберете този, който има най-голям опит

Професионалните бояджии и декоратори работят по голямо разнообразие от проекти, от индустриални работи и реновиране на покрития на мостове, например, до ръчно боядисване на сложни конструкции и при полагане на тапети.

Уверете се, че наемате някой със специфичен и скорошен опит за Вашия тип работа. Ако е възможно, помолете лично да разгледате част от предишна му работа и дори да говорите с някои от клиентите му. Това ще Ви позволи да се уверите в качеството на работата и да разберете с какво какви задачи се умее да се справя ежедневно.